Nummer 42
10-01-2019
In deze 42ste E-krant......

  Verbod wegwerpplastic!

  Meccano expo

  Waterstofvrachtwagens

  CEO op wereldmissie

  Tiny forest

  Billenboetiek

  LandenquizVerbod wegwerpplastic

HOERA!  Europees Parlement stemt voor verbod op wegwerpplastic!

Producten die doorgaans maar één keer worden gebruikt zoals borden, rietjes en bestek mogen vanaf 2021 niet langer van plastic worden gemaakt.

Bekijk hier de site en hier nogmaals de info uit de vorige e-krant!

 

Meccano-expo

Al gehoord van de Meccano-expo?

 

Voor groepen 7 en 8 is dit een heel leuk museum (in ROSMALEN!) om zich te verbazen over de mogelijkheden van Meccano. De machines e.d. die ze daar zien, zijn veel te ingewikkeld om zelf te maken, maar de eigenaar wil GRAAG op school de basisprincipes van Meccano laten zien én uitproberen.....

 

Bel of mail hem maar, de website van hem is helaas tijdelijk niet bereikbaar (maar ja, die is ook niet met Meccano gemaakt :-)Klik hier voor de flyer! 

                                                          
Waterstofvrachtwagens

Nieuwe vrachtwagenfabrikant lanceert waterstof-truck voor Europa

De Nikola Motor Company breidt het portfolio vrachtwagens op waterstof verder uit met de Nikola Tre. Deze truck wordt speciaal ontwikkeld voor de Europese markt.

Klik hier voor het artikel


CEO op wereldmissie

CEO Olam group Sunny Verghesen op het podium van IDH: “Landbouw in de huidige vorm zal niet overleven. We hebben nog twaalf jaar de tijd om dit kapotte systeem te fixen.” WAT??!!

klik hier voor meer info
Tiny forest

Een 'tiny forest' is een dichtbegroeid, inheems bos ter grote van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen! Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Kijk hier voor een artikel en hier voor de site!


Billenboetiek

Wasbare luiers zijn goed voor het milieu, omdat er een enorme berg afval mee bespaard wordt. De productie van die luiers kost natuurlijk ook energie en grondstoffen, maar.... daar is de Billenboetiek!   

Lees hier verder! (met dank aan Marieke!)

 

Landenquiz

Deze keer een landenquiz! Klik hier voor de QUIZ.