Nummer 52
28-01-2020In deze 52ste E-krant

Klimaatflop

Voedingsprobleem

Blote voeten

Jouw groep les in het Geerpark?

Luchtverbetering

Dokter schrijft natuur voor

5G, 5 vragen


Klimaatflop

Het is triest dat we moeten constateren dat klimaattoppen onderdeel van het probleem zijn geworden.'Madrid' liet dat weer even zien.

Klik hier voor het artikel.


Voedingsprobleem

Hoe voeden we 10 miljard monden in 2050? Dat is de grote vraag! Onze voedselproductie dreigt meer te vragen van de planeet dan zij aankan.

Klik hier voor het artikel

Blote voeten


Lessenvervangend Leeravontuur

Geef eens een buitenles! Hoe en wat, denk je? Neem contact op met Walter of Frans.Klik hier en hier en zeker hier voor de informatie!


Luchtverbetering

Rijk, provincies en gemeenten willen samen de lucht in Nederland schoner maken. Wij vroegen ons af: Hoe vies is die lucht dan en hoe kan die schoner.

Klik hier voor de nieuwste cijfers.

Een half uur natuur

Sinds 5 oktober hebben artsen op de Shetlandeilanden toestemming gekregen om patiënten de nodige portie natuur voor te schrijven. Het programma is het eerste in zijn soort en heeft tot doel bloeddruk en angst te verminderen en geluk te verhogen voor mensen met diabetes, stress, hart-en vaatziektes en psychische aandoeningen. Klik hier voor de pagina.

 

5G, 5 vragen

Mobiele 5G-straling lijkt voorlopig veilig, maar meer onderzoek is vereist, adviseert het RIVM na nieuw onderzoek . Wat weten we nu over de risico's van 5G? Klik hier voor het artikel.