Nummer 57
08-09-2020
In deze 57ste E-krant.....

 Kind uit groene omgeving gemiddeld slimmer

 Landelijke Opschoondag

 Herfst - een uitleg

 Ecodorp

 Nationale Buitenlesdag

Biodiversiteit

 "Zwarte" appels...


Kind uit groene omgeving wordt slimmer

Kinderen die in een groene omgeving opgroeien, scoren veel beter op een intelligentietest. Het was al bekend dat kinderen in buitengebieden gezonder zijn, dus het is een kleine stap naar slimmer.

Lees hier het artikel.

                                                    


Landelijke Opschoondag

Al 18 jaar lang valt de Landelijke Opschoondag op de 3de zaterdag van maart. Behalve dit jaar, om een goede reden. Voor iedereen die de LO een warm hart toedraagt en toch in actie wil komen, hebben we goed nieuws: er is een nieuwe datum! Lees hier het artikel.

 

Herfst - een uitleg

Voor weerkundigen begint de herfst op 1 september. Rond 23 september begint de astronomische herfst. Offiucieel gaat de herfst in oo 21 september.

Hoe zit dat nou eigenlijk? Kijk hier op de site van het KNMI.

                                                

Ecodorp

Al jarenlang heeft Ad Vlems, de initiatiefnemer van het Boekelse Ecodorp, zijn handen vol aan zijn geesteskind. Maar wat als het af is? Komt het ooit af?

Lees hier het artikel.

Nationale Buitenspeeldag

Jullie zijn nog maar net van start met het nieuwe schooljaar en alles wat daarbij komt kijken. En dan is het vlug weer Nationale Buitenlesdag! Lesgeven in de frisse lucht, wij hebben er zin in! Kijk hier op de site. (en op de agenda)Biodiversiteit

In Nederland zijn 8 op de 10 vlinders verdwenen. Red de biodiversiteit in Nederland en vraag het gratis actiepakket aan, bij Natuurmonumenten.

Klik hier."Zwarte" appels...

Nieuwsgierig? Klik hier!