Nummer 60
30-11-2020
In deze 60ste E-krant.....

  Onderwijs na COVID-19

  Films!

  IVN 60 jaar betrokkenheid

  Nieuw EU-landbouwbeleid

  Buiten!!!

 Wandel je gezond door de tweede coronagolf

  Krapte op het schoolplein


Onderwijs na COVID-19 boek

Een fundamentele veranderingvan ons onderwijsstelsel is noodzakelijk, zeker nu COVID-19 zo heeft huisgehouden. Opeens is alles anders. Niemand kan meer doen wat je elke dag deed. Wat wordt het 'nieuwe normaal' in het onderwijs?

Dit boek geeft meer inzicht in toekomstige zaken, en is te leen bij Walter! Let op: De Bosbessenschool staat erin vermeldt!

                                               Films!

Heb je al gehoord van de film 'Alphabet'? De docu is een ode aan de menselijke verbeelding, en de invloed van het onderwijs... (meer info? kijk op Tip van de maand op deze site! of hier.) Verkrijgbaar bij Walter.

En kijk ook naar 'A life on our planet' van David Attenborough.

Bekijk hier de trailer. Nu te zien op Netflix!

 
IVN 60 jaar betrokkenheid

Nu IVN 60 jaar bestaat, zijn sommige leden ook al 60 jaar actief betrokken. Begonnen als natuurwacht zetten zij zich tot op de dag van vandaag nog steeds in!

Klik hier voor het artikel


Nieuw EU-landbouwbeleid

Het Europees Parlement heeft op vrijdag 23 oktober het nieuwe 'gemeenschappelijk landbouwbeleid' (GLB) goedgekeurd. Dat bepaalt de komende zeven jaar het landbouwbeleid in Europa. Kijk hier op de site.

Buiten!!!

                

Wandel je gezond door de tweede coronagolf

Hoe meer coronagevallen, hoe drukker het is in de natuur. De eerste coronagolf hebben we geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is. Voor meer inspiratie, volg een wandelworkshop! Hoe dan? : klik hier!

Krapte op het schoolplein

Rennende en gillende kinderen, het schoolplein bij een school kan soms best een kippenhok zijn. IVN vergeleek een kippenhok met het schoolplein. Ze zeggen dat vrije-uitloopkippen (!) meer bewegingsvrijheid hebben dan kinderen! Lees hier het artikel.