Nummer 63
09-02-2021
In deze 63ste E-krant.....

 Natuur en techniek in het basisonderwijs

 Weer   W I T T E   sneeuw !

 Zero waste & No Buy Challenge

 Blue monday?

 ijszwemmen

 Bloeiend

 ijzerpoeder als batterij


Natuur en techniek in het basisonderwijs

Lekker buiten in het zonnetje liggen of met de hond wandelen in het bos. Je zult vast wel weten dat naar buiten gaan gezond is, maar wist je ook dat al dat groen goed is voor je IQ?

De site Natuur en Techniek in het onderwijs heeft altijd veel nieuwe les-ideëen en lesmaterialen. Klik hier voor de website.


Bloeiend

Bloeiend ontwikkelt en organiseert activiteiten en projecten op het gebied van pedagogiek, educatie en welzijn. Binnen deze domeinen ontwikkelt Bloeiend visie-, methodiek- en educatief materiaal en organiseert projecten enn evenementen. De werkzaamheden van Bloeiend dragen altijd bij aan een duurzame samenleving, bv. door het stimuleren van duurzaam gedrag, bewegen in het groen en natuurbeleving. Klik hier voor de site.

Zero waste & No Buy Challenge

Vijf jaar geleden besloot Elisah Pals zero waste te gaan leven. ,,Ik besefte dat alles wat je nieuw koopt, niet zero waste is. Overal zit een verpakking omheen of een kaartje aan. Bekijk hier het artikel.

Blue monday?

ijszwemmen

IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken? Klik hier voor het artikel.Weer witte sneeuw!

De gevallen sneeuw lijkt wel witter als anders, constateerd Walter Woudloper.

Klik hier voor de ervaring!ijzerpoeder als batterij

Ijzer in de tank: het lijkt een sprookje, maar ijzer heeft een mooie toekomst.

Lees hier het artikel.