Nummer 64
03-03-2021
In deze 64ste E-krant.....

  DNA filter

  Juul de Veer neemt afscheid

  Klimaatneutraal in natuurgebied

  Tips voor duurzaam Pasen

  Duurzame synthetische kerosine

  Cocopallet

  Groennorm


DNA filter

In afvalwater zitten losse stukjes, zogeheten ‘vrij dna’ die schadelijk kunnen zijn voor ons leefmilieu. Wetenschappers ontwikkelden een methode om dat afval-dna, afkomstig van onder andere ziekenhuizen en laboratoria, weg te filteren. Lees hier het artikel.


Juul de Veer neemt afscheid

Per 1 april a.s. ga ik met pré-pensioen.Techniek wordt voorlopig door Walter Tuerlings waargenomen. Alle afspraken tot de zomervakantie gaan natuurlijk gewoon door. In de maand april stuurt Walter het inschrijfformulier voor volgend schooljaar naar jullie door. Vul het gewoon in zoals je gewend bent, er verandert eigenlijk niets.

Per 1 april wordt mijn mailadres veranderd in: techniek@scalascholen.nl

Geef dit ajb ook even door aan je collega's, sommige sturen rechtstreeks aanvragen naar mij.

 

Heb je nog vragen, dan hoor ik dit graag van je.

Groetjes, Juul


Klimaatneutraal in natuurgebied

Nu nog een verouderd zootje, maar middenin natuurgebied Het Labbegat in Sprang-Capelle legt aannemersbedrijf Van Wijlen de lat hoog; een klimaatneutraal bedrijf. Binnen twee jaar!

Lees hier het artikel.


6 tips voor duurzaam Pasen

Het is waarschijnlijk een van de vreemdste Pasen die je ooit hebt meegemaakt. Misschien kun je er ook direct je meest duurzame Pasen van maken. Hier 6 tips voor een creatief, duurzaam Pasen. Klik hier voor de tips!Duurzame synthetische kerosine

In Nederland is voor het eerst in de wereld een passagiersvlucht uitgevoerd waarbij het vliegtuig deels op duurzaam geproduceerde synthetische kerosine heeft gevlogen. Klik hier voor het artikel.

Cocopallet

Cocopallet is een Nederlandse startup die het omhulsel van de kokosnoot opwerkt tot pallets voor goederenvervoer. Lees hier het artikel.

Groennorm

Het weer wordt steeds extremer: warmer, droger én natter. Den Bosch wil in staat zijn de gevolgen daarvan te kunnen opvangen. Meer groen moet daarbij helpen. Klik hier voor het artikel.